TISVILDEVEJEN


Mange plejer at bruge påsken sammen med venner og familie, men i denne tid må vi være sammen – hver for sig. Her kan du nyde påsken med få frisk luft med familien, samtidigt med at I nyder den smukke natur. 

Tisvildevejen er en pilgrimsrute gennem det smukke Nordsjælland.
Ruten er delt op i fire etaper:

  1. Esrum til Mårum - 11 eller 18 km
  2. Mårum til Annisse - ca. 19 eller 26 km
  3. Annisse til Ramløse - ca. 12 km
  4. Ramløse til Tisvilde - ca. 19 eller 23 km
Tisvildevejen rute

De fire ruter går gennem smukke landskaber, med kilder der i den lokale folketro havde helbredende virkning. Man kommer til Esrum kloster, og gennem den smukke Gribskov - med nyudsprungne anemoner i denne tid. Derefter går ruten til Mårum hegn, og ind til Mårum by.

På anden etape kommer man ligeledes forbi kilder, der i den lokale folketro havde helbredende virkning.  Sagnet siger, at Esrum munkene vandrede ud til Grønnekilde Skærtorsdag i Påsken, ”det grønnes dag”, for her at vaske de fattiges fødder i kildevandet, og på denne måde at vise deres ydmyghed.

Pilgrimsvandringen fortsætter fra Gribskov nord om Solbjerg Engsø, her er området rekreativt med omkringliggende enge på ca. 20 hektar.

Tredje etape går fra Annisse til Ramløse via en lille fredelig sti langs Arresø. Her er der rig mulighed for børn og vokse for at opleve søens dyreliv.

Den fjerde etape går gennem de naturskønne områder Ellemosen, Tibirke og Tisvilde Hegn. Her byder etapen på natur, slotsruiner og rigt dyreliv.

Se og læs meget mere om TISVILDEVEJEN på deres hjemmeside: tisvildevejen.dk